Boeken die je inspireren en verder helpen

Alle boeken die we noemen op deze website.


Begin met een idee

Je idee is de basis van je bedrijf. Wat ga je aan wie verkopen en hoe zorg je voor een realistisch verdienmodel?

Starten als ondernemer

Hans Crijns en Luc Baltussen, hoogleraar ondernemerschap resp. economisch journalist, hebben een boek geschreven voor de mensen die het voelen kriebelen om nu echt werk te maken van het starten van een eigen bedrijf.

Bestel “Starten als ondernemer” op Bol.com

De ondernemersdroom

Veel mensen dromen van een eigen bedrijf. Slechts een paar mensen starten ook echt. Karin Romme heeft meerdere bedrijven gestart en heeft als missie het informeren en inspireren van ondernemende mensen.

Bestel “De ondernemersdroom” op Bol.com.


Maak een ondernemingsplan

Elk bedrijf begint met een idee, ook het jouwe. De vraag is: hoe goed heb je nagedacht over jouw idee. Wat is je verdienmodel, wie zijn je klanten, hoe ga je ze bereiken en wat heb je nodig om je bedrijf te starten? Last but not least, waarom ben jij de geschikte persoon om jouw bedrijf te starten?

Ondernemen moet je doen

Hoe maak je de vertaalslag van je idee naar onderneming? Een plan draait om vier elementen: de ondernemer, marketing, personeel & organisatie en financiële planning.

Bestel “Ondernemen moet je doen” op Bol.com.

Ondernemingsplan voor dummies

Een ondernemingsplan is je routekaart voor de start van je onderneming. Dit boek is een praktische handleiding die je helpt om je idee concreet te maken zodat je echt kunt beginnen.

Bestel “Ondernemingsplan voor dummies” op Bol.com.


Zoek kapitaal

De realiteit is dat maar weinig mensen genoeg spaargeld hebben om een tijdje van te leven en een bedrijf te starten. Het kan namelijk een tijdje duren voordat je bedrijf winst maakt en je zult toch moeten investeren in je bedrijf. Tijd om op jacht te gaan naar investeerders en kapitaalverstrekkers.

Financiering

Praktische tips om jou kans op het vinden van financiering te vergroten. Naast de bank zijn er ook alternatieve financieringsvormen en wordt gekeken naar de rol van de overheid.

Bestel “Financiering” op Bol.com.


Regel je administratie

Je administratie is belangrijk voor je belastingaangifte en om inzichtelijk te maken hoe gezond jouw bedrijf is en waar verbeterpunten zitten. Zo kun je overzicht houden over je kosten en inkomsten en uitzoeken waar je beter kan bezuinigen en waar je kan investeren om meer winst te maken.

Boekhouden voor dummies

Hoe maak je een overzichtelijke boekhouding en jaarbalans. Wil je besparen op je boekhouder? Zorg dan in ieder geval dat je zelf iets gaat leren over boekhouden.

Bestel “Boekhouden voor dummies” op Bol.com.


Regel je belastingen

Hoe stom je belastingen ook vindt, ze horen erbij. Negeren tot de laatste dag betekent bijna zeker dat je veel frustratie, energie en tijd kwijt zult zijn. Erger nog, een foutieve belastingaangifte kan je nog heel lang achtervolgen en alsnog geld kosten als de belastingdienst besluit af te wijken van je aangifte, soms met boete.

Elsevier Belastingalmanak 2015

Veel mensen maken gebruik van een belastingalmanak om te helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Ook als ondernemer zijn er allerlei fiscale regelingen waar je rekening mee moet houden. Veel ondernemers huren hiervoor een boekhouder in. Heb je hier (nog) geen budget voor dan kan de belastingalmanak een handig hulpmiddel zijn.

Bestel “Elsevier Belastingalmanak 2015” op Bol.com.


 Vind je eerste klant

Ondernemen betekent ook op zoek gaan naar klanten. Ok, er zijn bedrijven waar de klanten uit zichzelf aan de deur komen met de pinpas in de handen. Vaker zul je actief zelf op zoek moeten gaan.

Calimeromarketing 3.0

Wil jij weten hoe je met eenvoudige marketing, en met een Calimerobudget, ervoor zorgt dat klanten zelf bedenken dat ze juist met jouw bedrijf zaken willen doen? Wars van moeilijke theorieën en ingewik-kelde modellen gaat het boek Calimeromarketing terug naar waar marketing echt om draait.

Bestel “Calimeromarketing 3.0” op Bol.com.